Web sitemize hoşgeldiniz, 27 Mart 2024
Bilgiyum
Anasayfa » Bilgi » 1000 Senelik Soru

1000 Senelik Soru

1000 Senelik Soru

Bazı sorunlarımız 10-15 seneliktir, bazıları ise 50 senelik, bazı sorunlarımız 150 senelik, ama bir sorunumuz var ki 1000 seneliktir. Bunu basit bir örnek ile açıklayacağım yoksa çok uzun sürer.

Mercedes arabasını düşünün, o araba bir üründür, o ürünü ortaya çıkartan bir fabrika var, o fabrikanın arkasında bir teknoloji var, o teknolojinin arkasında bir mühendislik var, o mühendisliğin arkasında bir bilim var, o bilimin arkasında bir toplum var, o toplumun arkasında bir düşünce tarzı, bir felsefe var. o felsefeyi anlamadan o arabayı üretemezsin ve kullanamazsın.
diyeceksiniz ki olur mu bak, parasını verip alıp “paşa paşa” kullanıyoruz, hayır! Siz kullanmıyorsunuz, siz kiralıyorsunuz, parçasını o firma vermediği zaman içinde çiçek yetiştirirsiniz.

Ha bir de unutmadan söyleyeyim, direksiyonu tencere tutar gibi tutmak, dirseği pencereden çıkarma sigar izmariti camdan dışarı atmak, sağa sinyal verip sola dönmek, kavşağa hızlı gelip birdenbire frene basmak, şehir içinde uzun farları açmak ve istediği yere park etmeyi “kullanmak” olarak görüyorsanız, bu yazı hiç okumayın.
anlatabildim mi? o toplumun felsefesini anlamadan o toplumun ürettiklerini anlayamazsın.
Bu yüzden biz “papağan toplumuz”, çünkü işin “zor” tarafını pas geçip, “kolay” tarafını istiyoruz, ve bunu 1000 senedir yaptığımız için her 10 senede bir başımız bir bela geliyor, çünkü bu kafa 10 senede bir o görmediği/ görmezden geldiği duvara çarpıp duruyor. değil 80, 800 milyonda olsanız, aklı yürütmeyi öğrenmedikçe, düşünmeye ve bilgiye saygı duymadıkça, bu acıya mahkumsun, çünkü:
evren, sâhtekarldığı geri tükürür.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz